Schoonmaakbedrijf Both

De M van Milieubeleid

De keuze om milieuvriendelijk te ondernemen is een structurele keuze voor nu en in de toekomst.

De schoonmaakbranche is uiteraard een branche die op het gebied van milieu een wezenlijke bijdrage kan leveren. SMB doet dit al jaren, en toont dit ook in de praktijk: Bij de realisatie van ons nieuwe kantoorgebouw in Oud-Beijerland behaalden wij een zeer gunstige EPC score, wat betekent dat er “in het gebouw weinig tot niets meer te verbeteren is op het terrein van energie-efficiency”. Hiermee tonen wij aan ook onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus te nemen. Daarnaast proberen wij bij de keuze van onze bedrijfswagens zoveel mogelijk te kiezen voor energiezuinige bedrijfswagens.

Ook bij onze opdrachtgevers tonen wij in de praktijk aan dat wij onze verantwoordelijkheid nemen. Naast het gebruik van microvezel-systematiek, die het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk terugdringt, zijn er nog vele andere voorbeelden:

  • Al sinds 2004 (!) zijn onze dagelijkse reinigers "niet geclassificeerd". Dit betekent dat de producten niet-irriterend zijn en minder milieubelastend.
  • Het gebruik van doseersystemen en navulflacons op locatie zorgt voor juiste dosering. Zo voorkomen wij verspilling van schoonmaakmiddelen en sparen wij het milieu doordat minder vaak transport naar onze werklocaties hoeft plaats te vinden. Ook zorgt dit voor reductie van verpakkingsafval. Bij een schoonmaaktaak van twee uur per dag is één flacon voldoende om ruim één jaar mee schoon te maken!
  • Milieubesparend schoonmaken is een belangrijk onderdeel in onze opleidingen: al onze medewerkers krijgen de mogelijkheid tot het volgen van deze training.
  • Wij besteden bij onze inkoop zelf ook aandacht aan duurzaamheid en selecteren onze leveranciers mede op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo maken wij in ons eigen gebouw gebruik van groene stroom en zijn de papierwaren die wij verkopen bijna allemaal gemaakt van gerecycled papier.

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of het aanvragen van een offerte kunt u met ons contact opnemen via ons telefoonnummer 0186 - 618 745 of via de onderstaande buttons Contact en Offerte, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Schoonmaakbedrijf Both
Oud-Beijerland
T 0186 - 618 745
 
 
mondmasker mondmaskers mondkapje mondkapjes

De webshop van SMB

Voor bijvoorbeeld nitril handschoenen en mondmaskers 
bezoek de webshop >>

Actie bol.com bon

Ontvang nu een tegoedbon voor Bol.com...
lees meer >>

Groothandel

SMB levert disposables, luchtverfrissers, dispensers, etc...
lees meer >>

Textielservice

Waarom textielservice via Schoonmaakbedrijf Both?
lees verder >>